Resultat Väner-8:

2014:

Klass: Enmanskajak, Väner-8 Guld

Lasse Jingfors, Start vid kontrollpunkt 2 - Inre Hamn Karlstad: 2 juli, Fullföljt 13 juli
 

2 juli 2014: Paddlar en ”Väner-8” för ung cancer

Den 2 juli sätter sig klasskamraterna Lasse och Linnéa i varsin kajak i Vänern.
Under ca två veckor kommer de att paddla runt sjön i form av en åtta – och samla in pengar till Ung Cancer varje gång de går i land.- Vi som är med i projektet har alla berörts av cancer på ett eller annat sätt och tycker att det är underbart att kunna bidra till något bättre, säger Lasse.

Lasse och Linnéa: Vi kom på idén för någon månad sedan då vi satt och spå...nade på praktik. Vi går en utbildning som heter Fjäll och äventyrsledare i Älvdalen. Vi kände att vi ville göra nytta samtidigt som vi gör något vi tycker är kul. Vi startade ett projekt med klassen 2013 i samband med musikhjälpen, där hela klassen sprang i stafettform från Älvdalen till Göteborg för att samla in pengar. Projektet hette då "A run for change". Nu vill vi spinna vidare på just A run for change. Därför vill vi nu ta oss an att paddla Vänern runt och samtidigt samla in pengar längs vägen. I början tänkte vi paddla runt längs strandlinjen, men sedan kom vi i kontakt med företaget Vänerkajak som hjälper oss med sponsring av kajaker och utrustning. Då tipsade de oss om att det finns en utmaning som ännu ingen genomfört och då blev vi såklart nyfikna. Utmaningen är inspirerad av ”Havspaddlarnas blå band”, då man paddlar runt Sveriges kustlinje, men denna utmaning var att paddla runt Vänern i form av en åtta. Vi antog såklart utmaningen och tänkte att det skulle passa bra att göra insamlingen samtidigt.
 

13 juli 2014: Grattis Lasse!
Äntligen i mål, som Världens första paddlare att genomföra utmaningen "Väner 8" efter 12 dagars paddling i en Tahe Marine Bayspirit har han passerat de 24 kontrollpunkterna. Med en riktigt stark avslutning och en längsta dagsetapp på ca 88km, kan Lasse ikväll njuta av finalen i fotbolls VM.

Linnea Jurrs, Start vid kontrollpunkt 2 - Inre Hamn Karlstad: 2 juli,  Avbrutit 8 Juli

9 juli 2014: Tyvärr har Linnea i går tvingats avbryta sitt försök att paddla "Väner 8" Hon hämtades upp av vänner utanför Lidköping igår kväll. Lasse har bestämt att fortsätta sin paddling och nådde fram till Vänersborg igår. Han har nu vänt norrut och passeade Ursand utanför Vänersborg för en stund sedan. Nästa kontrollpunkt ligger i Dalbergså vid Dalaborgs slottsruin, vi följer Lasses paddling med spänning och önska honom lycka till och glöm inte bort att stödja Ung Cancer.

2015

Vem blir första dam?

Vem blir först i år?