En utmaning för alla som gillar att paddla, genomför ditt äventyr!

Genom att paddla i en åtta får man uppleva alla Vänerns vackra skärgårdar, samtidigt som du får utmana sig själv och paddla över några öppna passager.

 

Jag instiftade utmaningen ”Väner-8” våren 2013, iden hade legat och grott några år men kändes då dags att sjösätta. Min förhoppning är att stimulera paddlare från hela Sverige och även andra länder att paddla i Vänern och då inte bara för att paddla runt hela sjön utan även för kortare turer. Vänern erbjuder fina paddelvatten som fler än vi som bor runt sjön borde få njuta av. Vi är många som tänkt tanken att någon gång paddla runt hela Vänern, jag hoppas kunna stimulera fler att förverkliga drömmen. En ”Väner-8” är en överkomlig utmaning för de flesta som gillar att paddla. Ca 50 mil vilket kan genomföras på 7 – 20 dagar, en tid som de flesta kan avsätta under en semester. Men det är ändå en utmaning och ett äventyr som kräver både förberedelser och kunskap. /Björn Zethelius

 

Vi erbjuda flera olika alternativ/klasser dels enmans-, tvåmanskajak eller andra farkoster och dels med eller utan support. Där utan support "Guld" innebär att all utrustning och mat transporteras av paddlaren och övernattning sker i tält eller under bar himmel. Om man väljer att paddla med support "Silver" kan man använda vänner på land, eller i båt som hjälper till med mat och läger eller man kan äta på restaurant och bo på hotell, allt efter tycke och smak. Det viktiga är ju trots allt att man paddlar och inte hur man lever under tiden. Det finns också en variant "Brons" där man kan fullfölja paddlingen uppdelad i flera etapper under en säsong eller till och med fördelat över flera år. På den här hemsidan, ”www.vaner8.se” publiceras all officiell information och regler, här kan man också se vilka som genomfört ”Väner8”. Det finns också möjlighet att följa vår verksamhet via facebook.

  

Under sommaren 2014 paddlade Lasse Jingfors,

som förste paddlare, Väner-8 Guld i enmanskajak.

Vem blir första dam att paddla Väner-8

Gör din anmälan!